Danone'de Ar-Ge

Grup Danone faaliyet gösterdiği ülkelerdeki toplam 1.200 Ar-Ge çalışanı, 500 uluslararası Ar-Ge işbirliği ve yaklaşık 200 milyon Euro’luk yatırımıyla yenilikçiliğini pekiştirmektedir. Farklı disiplin ve ülkelerden çalışanların yer aldığı takımlar Danone’nin yenilikçiliğinin temelini oluşturmaktadır. Bu çalışma modeli diyalog, bilgi birkiminin paylaşımı ve yaratıcılığı artırmaktadır. Grup Danone bu üstün rekabet avantajını korumak adına her gün sağlık ve beslenmeye fayda sağlayacak; ambalajndan tadına, kokusundan yapısına kadar fark yaratacak ürünler geliştirmek için çalışmaktadır.

Ar-Ge çalışmalarının yörüngesinde;

  • Sağlık ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına eğitimler ve rehberlikle katkıda bulunmak,
  • Gıdaların besin değerini toplumların özel ihtiyaçlarına göre şekillendirmek,
  • Yaşam kalitesini ve fonksiyonlarını iyileştirmek üzere geliştirilen ürünler sunmak yer almaktadır.

Yenilikçilik ve ürün geliştirme Danone’nin stratejik öncelikleri arasında yer almaktadır.

Danone’de Ar-Ge’nin iki temel hedefi şunlardır:

  • Bireylerin sağlığına ömür boyu katkıda bulunmak
  • Bazı hastalıklarla mücadelede beslenmeyi bir araç haline getirmek.

Danone’nin dünya çapındaki büyümesinin temel dayanağı da beslenme ve sağlık alanlarındaki Ar-Ge çalışmaları yer almaktadır.

Temel Ar-Ge uzmanlıkları şu başlıklarda toplanmıştır:

  • Beslenme ve insan fizyolojisi
  • Mikrobiyoloji
  • Bagısıklık
  • Klinik çalışmalar
  • İşlevsel bileşimler (Su,ürün ve paket tasarımı)
  • Duyusal ve tüketici davranıs bilimleri

Taze sütlü ürünler Danone’nin Ar-Ge çalışmalarında merkezi konumda yer almaktadır. Bu ürünler ayrıca gastroentestinal faydaları, sahip oldukları protein, karbonhidrat ve kalsiyum gibi temel besin değerleri ile sağlığa katkıda bulunmaktadır. Danone Ar-Ge ekiplerinin misyonu da tüketicilerin ihtiyaçlarına südürülebilir ve bilimsel çözümlerle cevap verecek ürünler sunmaktır. Ar-Ge biriminin beslenme alanındaki uzmanlığında probiyotikler ve sindirim sistemi yapısı mihenktaşı görevi görmektedir.